Aution på Ebay

Ebay er fantastisk og i det hele taget er disse store online markedspladser et godt sted at finde ting til en god pris.

Man skal selvfølgelig som alt andet sammenligne priser da man i mange tilfælde kan være heldig at finde slagtilbud i supermarkeder, der godt kan konkurrere med direkte import fra eksempelvis Kina.

Det jeg primært køber på nettet er småting. Reservedele til at reparere elektronik, spil, gaver, smykker, hobbyting, friluftslivs udstyr (efter der er åbnet en biltema i nærheden kan det ikke betale sig mere), kabler, covers til telefoner osv.

Det seneste jeg har købt er tandbørstehoveder til eltandbørster, hvor en pakke med 20 uorginale hoveder kostede det samme som 2 originale i Danmark!

Ofte byder jeg på de auktioner der er på Ebay, hvor man kan presse prisen lidt.
Et andet sted man kan presse prisen, er at flere Ebay butikker tilbyder muligheden for at købe nu, eller give et "Best offer". Det er en mulighed der står lige under varens pris og åbner en forhandling, og i alle tilfælde har jeg oplevet at prisen derved kan forhandles mindst 10% ned.



OBS. Vær opmærksom på hvor den vare du køber befinder sig, da dette påvirker om du skal betale moms, told og opkrævningsafgift.
Hvis varen er i EU er der ingen problemer. Hvis varen er udenfor EU er bagatelgrænsen 80 kroner pr. forsendelse. Alt under denne pris er moms og toldfrit. Ofte kan det derfor betale sig at fordele din forsendelse over flere pakker. Hvis varen koster mellem 80 og 1500 kr så skal du betale moms og opkrævningsgebyr til det firma der leverer varen til dig (typisk små 200 kr). Koster varen over 1500 kr skal du både betale moms, told, opkrævningsgebyr (og eventuelle særafgifter). Køber du dyre varer kan det derfor oftest kun betale sig hvis det er en vare der ikke kan købes i EU.